Grenadas många stränder inbjuder både till avkoppling och till aktivitet. Här kan du verkligen få din semesterhöjdpunkt med att ligga i skuggan av ett parasoll och bara insupa den härliga karibiska atmosfären.

Härlig sandstrand på Grenada

Med favoritmusiken i hörlurarna och en spännande bok i handen så är det svårt att misslyckas att njuta av tillvaron. Vill man göra något mer aktivt kan man smidigt gå ner till havet och ta sig ett dopp, simma runt eller spela boll i det varma vattnet.Grenada är en av de mer bergigare ögrupperna i Karibien, vilket gör att strandkanterna inte är helt raka, detta gör att man smidigt kan hitta sin egen privata plats på någon av de 32 stränderna som finns tillgängliga.

Det finns både vita och svarta stränder på Grenada i varierande storlekar. Den vita sanden kommer från flagor av korall och snäckskal som har spolats iland genom många årtusenden. Den svarta sanden är mer finkornig och har en mjukare karaktär när man går barfota på den exempelvis.

Tips på vackra stränder på Grenada

Gabys Beach ligger på Grenadas sydöstra kust och är ett lugnare alternativ jämfört med andra stränder. Här kan du finna din egen plats i solen på en vacker strand där trängsel sällan förekommer.

Även om det är en liten bit från centrala Grenada så är det helt klart värt ett besök. Gabys Beach ligger 9 kilometer från Grenville, det är inte svårt att ta sig hit med taxi eller om man vill köra själv.

Stranden är omgärdad av många mil skog, vilket gör att den känns speciell och avskild från stadslivets närhet. Vattnet vid stranden är mycket klart vilket gör att det är ett perfekt ställe för att snorkla på. Denna strand är till för dem som vill ha en idyllisk strandvistelse med privat utrymme.

Även Galby Bay som också ligger på den sydöstra sidan av Grenada några kilometer ifrån St Davids, är en strand som också är värt ett besök. Denna strand är mycket vacker och kan jämföra sig med stora stränder, men skillnaden är att det inte är överfullt med turister.

Här kan du sola ifred och njuta av den härliga omgivningen. Det är inte så lätt att komma till Galby Bay då man måste åka på en hoppig lerväg för att komma dit, men det är väl värt mödan.

Det rekommenderas att man åker bil dit då det annars kan vara svårt att köra på det varierade väglaget. Stranden vid Galby Bay har en ljus färg och har en vacker skogskant på flera kilometer som följer stranden.

Vissa delar har en del klippor och även en liten sjö vid sidan av. Vill man relaxa vid havet i en naturell miljö så är Galby Bay ett utmärkt val.

Morne Rouge är en populär strand som ligger nära St. George, och har goda förbindelser. Även här är det relativt lugnt, men man får räkna med lite mer turister än på de mer avskilda stränderna.

Morne Rouge har några av de bästa ställena för snorkling, så det är värt att ta med sin utrustning för att upptäcka det varierade marina livet som finns under havsytan där.

Vattnet är väldig klart och det är inte så väldigt djupt vilket passar dem som inte vill djupdyka när man skall simma runt. Det finns många träd och områden som har naturlig skugga, om man vill svalka sig lite från den varma solen. Det finns många möjligheter till mat och andra faciliteter då det ligger hotell och affärer relativt nära.Vill man ha det lite mer privat omkring sig så rekommenderas ett besök på morgonen innan de större grupperna med turister anländer för att sola och snorkla.

Grand Anse Beach är en strand där det händer mycket olika aktiviteter.

Allt från att surfa, åka på vattenskidor till dykning och snorkling. Självklart kan man bara sitta i en solstol och njuta av solen och den svalkande brisen samtidigt som man tittar på alla som har fullt upp med aktiviteter om man så önskar. På Grand Anse Beach är det inte lika privat och avskilt som på andra platser, vilket många som vill vara i en mer social miljö där det händer saker bör trivas väl.

Grand Anse Beach har en vit strand som sträcker sig långt längs det turkosa karibiska havsvattnet. Havsvattnet är mycket klart och det finns många ställen att ta skugga på tack vare de många palmerna och fruktträden, när det är som varmast på dagen.

Det finns även goda möjligheter till att äta restaurangmat på plats, vilket är mycket smidigt om man har familjen med sig, eller ej har med sig matsäck. Det finns även många gatuförsäljare som säljer snacks och mat, som vandrar omkring längs stranden.

Det finns många solstolar och parasoll att använda sig av om man inte har med sig något eget vilket gör vistelsen bekväm. Då vattnet är så pass klart så kan man snorkla och få en spännande upplevelse i Grand Anse Beach havsvatten.

Som på de flesta stränder på Grenada är det lugnare på morgonen och förmiddagen, så vill man börja lite lugnare så bör man ta sig hit så tidigt som möjligt.

Härlig sandstrand med vajande palmer på Grenada

Då det finns många stränder att välja mellan på Grenada vilket betyder att vart man än är så har man i princip någon närliggande strand.

Det är inte svårt att göra en liten avstickare från den planerade färden för att kunna koppla av och bada på någon av stränderna, då det finns bra med förbindelser och bra vägar i regel att ta sig dit på.

Många kommer till Grenada just för att kunna njuta i solen på en strand, och genom att utforska och pröva nya stränder så kan man hitta sin favoritstrand och önskad plats där man kan ha det både mer privat, eller mer aktivt om man så önskar.

Det klara vattnet gör det roligt för även dem mindre barnen att bada då de kan se vad som händer under vattenytan, och genom snorkling kan man verkligen få se spännande fiskar och koraller utan att behöva ge sig ut särskilt djupt från de flesta stränderna. Så en snorkel bör man alltid ha med sig till stranden.