När man är på semester så vill man gärna ta chansen att shoppa, då det många gånger kan vara billigare än i Sverige.På Grenada så är prisskillnaderna inte så enorma, men man kan många gånger hitta saker och märkesvaror som är lite billigare än de skulle vara hemma i Sverige. Däremot så finns det många goda chanser till att handla billigt när det kommer till lokala produkter och hantverk på Grenada.

Då det finns en stark hantverkstradition för den intresserade att få ta del utav och det finns mycket spännande att botanisera bland i små lokala butiker, eller besöka marknader med hantverk och inhemska varor.

Shopping på Grenada

Vill man gå på lite större köpcenter så finns det ett i Grand Anse, och ett i St. George, här kan man hitta allt från bekanta märkeskläder och klockor samt mycket mer.

Köpcentren är i modern tappning där man kan känna sig bekväm och strosa runt bland affärerna. Espalande Mall är det störste köpcentret på ön och har över 50 butiker med allt från smycken, parfymer och annat att handla eller titta på.

Vill man däremot handla mer inhemska och lokala produkter så är de många souveniraffärerna och privata butikerna bäst. Det kan vara bra att lägga upp en planering om man har tänkt shoppa lokalt, då det finns många små butiker att välja mellan på många av landets små och stora gator.På Young Street som ligger i St. George så ligger Market Square, detta är en öppen utomhusmarknad där man kan köpa allt möjligt från kryddor och handgjorda korgar, samt mycket andra saker som antingen har importerats eller tillverkats lokalt.

Detta är en mycket välbesökt marknad av såväl lokalbefolkning som turister, och det brukar vara mest med folk där på förmiddagen.

Kryddor är ju något som Grenada är mycket känt för och kallas av många för "kryddornas ö". Detta innebär att man kan köpa mycket färska saker som saffran, kakao, gurkmeja och vanilj bland annat, som har en mycket bättre smak än den färdigpackade man köper hemma i Sverige på sin närbutik.

Vill man ta med sig kryddor hem så kan det vara bra att kolla upp vad för typer av kryddor man får ta med samt hur mycket. Kryddor är något som brukar vara mycket populärt att ta med sig som gåvor till nära och kära, då detta är väldigt exotiskt samt närproducerat och odlat.

Då Grenada är en populär plats för att dyka på så kan man även shoppa dykutrustning och tillbehör på både Aquanauts Grenada och Scubatech Divecenter.

Priserna kan variera kraftigt, men personalen är mycket hjälpsamma och visar dig mer än gärna de olika tillbehörens funktioner och finesser.

Är man ute efter smycken och ädelstenar så är Shabazz Jewellery i St. George ett absolut måste att besöka. Det är inte enbart försäljning som pågår här, utan även tillverkning helt från grunden.

De stenar som ligger framme i montrarna är polerade och hanterade i samma hus. Detta är en unik tradition som är svår att hitta nuförtiden. Men här kan man få lära sig och beskåda detta fantastiska hantverk.

Grenada bjuder på en mångsidig shoppingupplevelse som många turister uppskattar just för att den kan skilja sig så mycket från välordnade shoppingcentrum till marknader och små butiker där man kan hitta allt möjligt.