När det kommer till att hitta ett boende på Grenada så finns det många bra och flexibla möjligheter. Har man tänkt stanna en längre period kan det till exempel vara bekvämt att hyra ett gästhus, lägenhet eller villa.

Vill man koppla av till max så är hotell med all-inclusive ett perfekt val där allt finns tillgängligt i princip dygnet runt.

Hotell och boende på GrenadaEnklare motell för den som tänkt vara ute och endast sova där på nätterna, eller lyxiga resorts för den bekväme resenären. Utifrån din egen budget så kan man hitta något som passar och har en god standard.

Det finns ett gott utbud av boenden runtikring huvudstaden St. George, vilket gör det bekvämt då det är relativt nära till alla sevärdheter och stränder kring staden.

Beroende på om man reser som barnfamilj eller med sin partner eller i ett stort kompisgäng så bör man tänka lite på vart man bor. De som vill ha det lite mer romantiskt brukar ofta välja alternativet att vara lite utanför centrum där det är lite lugnare, medan om man reser med barn gärna vill att det ska finnas aktiviteter för de små där man bor.

Ett kompisgäng brukar ofta vara ute efter lite mer action när det gäller uteliv och aktiviteter så då är det smidigt att bo mer centralt.

Hotell och All-incluvive

På ett hotell kan du koppla av utan att behöva tänka på städning och att bädda dina lakan med närhet till restaurang och andra faciliteter kan du få en avkopplad vistelse på Grenada.

Vill man bo på ett hotell som har en mycket välkänd restaurang så är Radisson Grenada BeachResort ett bra val.

Här kan du verkligen lyxa till det med att hyra rum som är väldigt rymliga och med stiliga möbler och som har en vacker utsikt från balkongen. Ett lite dyrare alternativ men som är värt det om man vill unna sig ett bekvämt boende.

Är man ute efter lite mer aktivitet på kvällssidan så är Blue Horizons Gardens Resort utmärkt. Här kan du hyra ett rymligt boende i modern stil på möblerna, det finns också ett fullt utrustat kök med kylskåp bland annat som man kan laga sin egen mat i och förbereda frukost i när man känner för det.

Calabash Hotel & Villas breder ut sig över 8 hektar och här kan du verkligen få service som heter duga. Med en mycket tillmötesgående personal kan du skämma bort dig på alla möjliga vis gällande mat och avkoppling. Det finns en mycket välbesökt bar på området där du kan svalka dig med din favoritdryck. Hela komplexet ligger dessutom på L'Anse Aux Épines beach, där du kan sola och bada i palmernas skugga.

Vill man spela tennis och ha det bekvämt så är Grenadian by Rex Resorts ett all-inclusive hotell där man har många moderna faciliteter. Air-condition, kabeltv, telefon, rymliga badrum och mycket mer är något som finns i rummen.

Du kan själv välja om du vill bo med utsikt över havet, stranden eller trädgården.Vid havskanten så ligger det stora Sandals LaSource som har över trehundra rum i olika boendekategorier. Allt från total lyx till lite enklare rum med all-inclusive på köpet. Här kan du också välja mot vilket håll ditt rum skall vara, om du vill njuta av strand och havsutsikt tillexempel.

Hyra lägenhet eller villa på Grenada

Om man inte vill ha den service som finns på ett hotell så kan men hyra en lägenhet eller villa. Detta är ett utmärkt alternativ om man skall stanna en längre tid, eller helt enkelt vill sköta sitt boende själv.

Det finns mången lägeneter och villor att hyra speciellt runt kusten vilket innebär att man har nära till både strand och bad.

Föredrar man att ha nära till uteliv med ett gott utbud när det gäller barer och pubar så är Gem Holiday Beach Resort ett gott alternativ. Här kan du hyra lägenheter som har air-condition och som är inredda med fullt utrustade kök och rum med fräscha möbler.

Med tillgång till både tv och internet så kan man hålla sig uppdaterad om vad som sker hemma i Sverige.

Lance Aux Epines Cottages lägenheter och gästhus är passande om man vill bo nära stranden då det ligger bara ett stenkast därifrån. Dessa boende passar lite större grupper som kompisgäng eller familjer. Vill man bo nära havet så är detta ett bra val.

Med nära till nattklubbar och barer så är Jennys Place en populär lägenhetsuthyrare. Här får du din egen lägenhet med ett kök i lite mindre format, men med en egen innergård.

Man har sina egna badrum och det är även anpassat för personer med rullstol. Det finns flera alternativ att välja på om man vill ha havsutsikt eller utöver trädgård bland annat.

Vill man hyra en egen villa så finns det möjlighet till det. Detta kan skötas i form av ett företag eller i privat regi. När man kollar på villor så är det bra att jämföra priser i området för att få en god uppfattning om vad som är rimligt.

Vid högsäsong går priserna upp så det kan vara bra att planera sin resa och sitt boende i god tid så att man är beredd på vad som gäller. Det är nästan alltid möjligt att förhandla pris till viss del vilket är väl värt att försöka sig på.

En villa är ett bra boendealternativ om man har tänkt stanna en längre tid eller är en stor grupp som reser tillsammans som delar på kostnaderna. Innan man hyr en villa är det viktigt att man är klar om vad som ingår i kontraktet vad gäller skötsel och slitage.

När man skall resa till Grenada på semester eller över en längre period så kan det vara till fördel att ordna med boende innan man kommer fram, då man har en bättre överblick om vad det finns för faciliteter där man kommer att bo, samt vad det rör sig om för priser i olika områden.

Vad du än är ute efter så finns det i princip alltid en variant som passar då utbudet är brett och standarden relativt hög överallt.