Var ute i god tid och var förberedd

När du planerar en resa till Grenada så är det alltid bra att vara ute i god tid med att boka biljetter och boende. Detta för att få en sån bred möjlighet till flexibilitet och valfrihet om hur man önskar att spendera semestern.Det kan vara att man vill bo i ett specifikt område med utsikt över havet eller liknande. Är man ute sent så kan det vara svårt att skräddarsy sin resa helt och hållet då det kan vara fullbokat och man får ta det som finns.

Det är enkelt att ta kontakt med de olika hotellen och lägenhetsinrättningarna som finns på Grenada för att höra sig för om vad som finns tillgängligt, och om det är någon speciell service som man är ute efter.

Detta går även lättsamt att göra via nätet och e-post, men det kan dröja att få svar i vissa fall. Det kan även vara bra att vara uppdaterad om vad för slags väder det är under planerad restid så att man inte blir besviken över att det är för blåsigt eller regnigt.

Grenada har periodvis starka vindar och regn vilket inte alltid är uppskattat bland resenärer.

Säkerhet och försiktighet

När det kommer till säkerheten på Grenada så kan man känna sig lugn överlag. Kriminaliteten är relativt låg, men som vanligt när man reser skall man ändå vara lite på sin vakt.Man behöver exempelvis inte bära med sig extremt stora summor med pengar när man är ute och shoppar på marknader och affärer. Men bör göra sig bekant med närområdet på dagtid så att man hittar lättare på kvällen.

Reser man i sällskap så är det alltid en fördel att hålla ihop i så stor mån som möjligt. Även om Grenada inte är så stort till ytan och det finns långa vägar som går längs alla stränder så kan det vara en bra idé att ha med sig en karta i fall att man tappar bort sig.

För det mesta så är det bara att fråga befolkningen som bor där vilka är mycket hjälpsamma i regel, men det känns alltid bra att ha koll på vart man är mer exakt.

Det är alltid bra att veta vart närmaste sjukhus finns ifall att man blir dålig. Har man en specifik reseförsäkring eller liknande bör man ta reda på vilka sjukhus som räknas in för eventuell behandling av sjukdom eller olycksfall.

Svenskt konsulat i St. George

Innan man reser till Grenada så kan det vara bra att kolla upp var närmaste ambassad ligger. Har man otur så kan man glömma sitt pass eller bli av med det på annat sätt och då behöver man veta vart man skall vända sig.

Passande nog så ligger det ett svenskt konsulat i St. George, där man kan söka om hjälp och råd om något oväntat skulle ske.

Pengar och utgifter

Något som kan vara bra att veta om är att det kan tillkomma extra skatter när man bor på hotell eller köper vissa tjänster. Det är alltid bra att fråga om det läggs på någon specifik skatt så att man inte överraskas av en hög slutnota.

Detsamma gäller taxi och liknande tjänster där man ofta gör upp om priset innan avresa. I Grenada har man en valuta som heter East Caribbean dollar (EC), Östkaribisk dollar på svenska, vilken går att växla till på många växlingskontor på plats, eller så kan man göra det innan nedresa.

US dollar är också accepterat på de flesta affärer och inrättningar.

Det är väldigt smidigt att shoppa i Grenada då man enkelt kan betala med de flesta slags betal- och visakort. Det finns gott om bankomater som tar de flesta utav bankkort, vilket är praktiskt om man behöver kontanter snabbt.

Innan man reser samt under resan så är det alltid bra att följa kurserna på valutan så att man vet att man håller sig inom sin planerade budget. Det är till stor fördel att försöka ha växel på sig, då alla affärer inte kan hantera stora sedlar.

Föra in och ut varor och föremål i landet

Som alltid när man är ute och reser så bör man följa rätt anvisningar om vad man får och inte får ta med sig in eller ut ur landet. Detta kan handla om specifika shoppingvaror som alkohol, kryddor och frön, frukt, mat, djur med mer.

Äter man någon speciell medicin så är det bra att kolla upp om man får föra in den i landet, eller om man behöver ha något särskilt tillstånd i form av läkarintyg eller liknande.

Det är viktigt att man har koll på hur mycket värde av saker man reser med så att man inte fastnar i tullen och får betala dyra avgifter. Skall man besöka andra länder under tiden eller på vägen tillbaka till Sverige så bör man ta reda på vad som gäller i dessa länder med, då det kan skilja sig en hel del emellan vad som är tillåtet att ha med sig i sin resväska.

Ha ordning på biljetter och resedokument

Innan man reser iväg kan det vara bra att samla ihop alla biljetter och resedokument så att man har allt på ett och samma ställe när man reser. Detta gör att man enkelt kan hålla koll på alla de viktiga papper som man behöver visa upp på flygplats och annan form av passkontroll under sin resa exempelvis.

Skulle man i värsta fall tappa sin resehandling så finns det alltid möjlighet att åtgärda problemet, men det kan både ta tid och förstöra den avkopplande känslan på semestern.

Därför bör man ha allt i ordning och förvara det på en säker plats, som att låsa in det på hotellrummet eller alltid ha med sig det i sin resväska.