Fiska riktiga havsfiskar i Grenadas djupa vatten

Har man ett fiskeintresse så är Grenada en perfekt plats att ta fram sitt spö på. Det finns en speciell fisk som är väldigt känd runt öarna och som många turister kommer för att försöka dra upp, nämligen svärdfiskar.

Segla och fiska på Grenada

Det finns flera typer av svärdfiskar runt Grenada hela året om, vilket gör det möjligt att kunna få napp under semestern. Det karibiska havet bjuder på många andra spännande fiskar som olika tonfiskar, kingfish, dorado och mycket mer. Då det finns många rev runt Grenada så finns det också mycket fisk.Det finns flera olika sätt att fiska på, om man vill ta det lite lugnare närmare land eller pröva på riktigt djuphavsfiske en bit utanför öarna. Runt land så finns det många vackra rev där det finns många fiskarter, vilket betyder att man bekvämt kan flyta runt på en mindre båt och njuta av vackert väder och samtidigt fiska genom trolling bland annat.

Detta passar den som hellre vill ha en skön dag med fiskeinslag gentemot att fånga prisvinsten ute på havet. Vill man däremot ut på lite större fiskeäventyr behöver man inte åka speciellt långt innan man kan agna beten på kroken.

Så nära som 20 till 40 minuters båtfärd utanför Grenadas land så startar djuphavsfisket där man kan få svärdfiskar av enorm storlek upp till över flera hundra kilon.

Det anordnas fisketurer av organiserade företag i Grenada som erbjuder både djuphavsfiske och fiske längs de långa reven nära land. Beroende på vilket slags paket man tycker passar så kan man välja både hel- och halvdagsturer.Det finns även arrangörer för fiske som har kombinationspaket där man kan få både fiska och göra andra vattensporter under samma tur.

Segla och fiska på Grenada

Då guiderna som följer med ut har lång erfarenhet av fiske runt Grenada kan du förvänta dig att få fiska på riktiga guldställen. Det prisvinnande företaget True Blue Sportfishing anordnar fisketurer med riktiga proffs ombord, medan Surf n Turf har lite mer avslappnade turer att välja mellan.

Mästra det karibiska havet genom att segla

Vill man segla i det karibiska havet kring Grenadas öar så finns det goda möjligheter att komma ut i havets friska vindar. Man kan antingen segla med segelarrangörer i olika turer. Eller så kan man hyra en hel båt för eget bruk.

Det finns allt från mindre segelbåtar till lyxyachter att bestiga vattnet med. Så beroende på vilken budget man har så är flexibiliteten stor. Något man ska vara noga med om man hyr en båt är att kolla så att alla viktiga papper finns med så att inget oförutsett uppstår kring omkostnaderna.

Seglar man med på en tur med besättning så kan man njuta av havsseglingen och koppla av på samma gång, man behöver alltså inte arbeta för att sköta seglingen. Detta passar den som inte har segelerfarenhet sen tidigare eller för familjer med barn, samt den som vill komma ut på havet och bara ta det lugnt.

Besättningen under dessa seglingar är väldigt tillmötesgående och lär gärna ut en hel del om hur segling går till, så man kan passa på att lära sig mycket under en dagstur exempelvis.

Hyr man sin egen båt så krävs det att man har stor vana på havet, då strömmar och vindar annars kan vara svårt att hantera, hyr man endast en båt så får man ingen besättning eller kapten med utan sköter alla praktiska delar själv eller tillsammans med andra seglare som gått ihop.

Vill man gå iland så finns det hamnar på Grenada, Carriacou och Petite Martinique som är öppen för allmänheten. En upplevelse på havet kring Grenada är något som den längtande seglaren inte får gå miste om.