Dyk och snorkla i fantastiskt klara vatten bland vackra korallrev och fiskar

Det finns många vackra naturscener att skåda på Grenada, frodande grönska med exotiska träd och palmer överallt. Men vill man ha en ytterligare dimension så får man absolut inte missa de goda möjligheterna till att dyka och snorkla i det karibiska havet.

Många saker att göra på Grenada

Många som dyker oavsett om de är professionella eller är nybörjare väljer just Grenada för snorkling då det är så klart vatten, och man har en mycket lång sikt framför sig under vattnet.Det finns många alternativ när det kommer till dykningsresor runt öarna vilka arrangeras av etablerade företag och guider på ön.

All utrustning finns att hyra vilket är väldigt smidigt, och med kompetenta guider som har en lång erfarenhet av att ta hand om dykare så kan man verkligen få en fantastisk helhetsupplevelse under vattenytan.

Det finns även ett flertal dykcenter där man kan gå kurser i hur man dyker om man inte har någon tidigare erfarenhet och vill ta ett dykcertifikat. På Grenada så beräknas det finns närmare 31 ställen som man kan gå ner och dyka på, vilket bidrar till att man kan få uppleva många olika slags havsrev.

Det finns även en stor undervattenspark med statyer som minner om Grenadas historia, här kan man både dyka och snorkla runt och få ta del av konsten samt det marina djurlivet på samma gång.

Vill man endast njuta av den vackra undervattensscenen med en snorkel går detta lika bra då man kan ligga och simma under ytan och fortfarande ta del av de vackra korallerna och djurlivet på ett enkelt sätt.

Man kan snorkla direkt i havet vid stranden, eller så kan man åka ut på snorklingsturer med erfarna guider som vet var det är vackert och enkelt att simma runt för att få ut det bästa av Grenadas vattenytor.

Både dykning och snorkelturer varierar i pris beroende på hur långt och hur många ställen som man vill besöka. Detta gör att man enkelt kan anpassa sin önskade undervattenstur efter egen budget utifrån de många alternativen som finns.

Hyr en moped eller bil för att ta dig runt smidigt på egen hand

Att ta sig runt på egen hand på Grenadas öar och kuperade områden är ett perfekt alternativ om man inte hellre vill åka guidade bussturer eller liknande.

Det är både enkelt och billigt att hyra en moped eller motorcykel att köra runt med, och bensinpriserna är relativt låga. Med en moped kan man lättsamt ta sig upp och ner över Grenadas kuperade vägar och stanna till för att njuta av den vackra utsikten och naturen i princip överallt.Trafiken är inte speciellt tung på öarna så man behöver inte vara på helspänn hela tiden, utan kan koppla av och insupa den tropiska atmosfären samtidigt som man kör runt. Man bör dock köra rätt så försiktigt då alla kullar och dalar är rätt smala och branta, men detta lär man sig fort när man har kört en stund.

Det finns ett flertal hyrfirmor för mopeder och motorcyklar, och även många av hotellen har uthyrningsmöjligheter, vilket gör det enkelt när man vill köra iväg.

Möjligheter finns även att hyra bil men då är priserna för deposition och drivmedel högre än om man tar sig runt med moped eller motorcykel. Men är man flera som skall resa tillsammans som en familj till exempel så är detta ett smidigt alternativ att kunna röra sig fritt runt på Grenada.

Fordonen som man hyr är i regel välskötta, men det kan vara bra att ta en extra titt på bromsar och mekanik innan man kör iväg för att vara på den säkra sidan.

Spela golf på fairways och greener kantade av tropisk natur

Även om Grenada inte är en gigantisk ö till sin storlek så finns det ändå plats för en golfbana. På Grenada Golf Course & Country Club kan du njuta av en mycket vacker 9-hålsbana som du kan spela på mot en vanlig greenfee.

För att göra en hel 18-hålrsrunda så kan man gå två varv, och då har banan par 67. Med en otrolig utsikt från alla hål och med välskötta fairways och greener är denna golfbana något man inte får missa oavsett vad man spelar på för handicap.

Har man inte med sig sina egna golfklubbor så kan man smidigt hyra dem på banan. Det finns även möjlighet att hyra sin egen caddie vilket gör att man kan få känslan av att vara ett proffs på golfbanan.

När man spelat klart på Grenada Golf Course & Country Club så kan man njuta av god mat och dryck på restaurangen eller baren som finns på området. Vill man spela golf i en tropisk miljö med kuperade hål så är ett besök väl värt upplevelsen.